Hirdetés

Elszabadult a pokol, pánikban menekülnek az emberek a magyar határhoz

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint húszezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7700-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 859-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 225 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez történik a háborúban

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, lezuhant az ukrán légierő két harci helikoptere az ország keleti részében, a fedélzetükön tartózkodó hat katona életét vesztette. A közlemény szerint a két Mi-8-as helikoptert keddi bevetésük közben, Kramatorszk régióban érte baleset.

Németország újabb Leopard harckocsikat és számos további járművet és hadianyagot küldött Ukrajnának. Az új szállítmány többek között további tíz Leopard A5 típusú harckocsit, egy TRML-4D típusú radarállomást, 16 Vector típusú felderítő drónt és 4 további HX81 típusú harckocsiszállító járművet tartalmaz, valamint egy tábori kórházhoz szükséges teljes felszerelést és 13,1 millió lőszert kézilőfegyverekhez.

Lapunk arról is beszámolt, hogy meghalt Putyin űrtudósa, Vitalij Melnyikov. A professzor 77 éves korában, gombamérgezésben vesztette nem sokkal azután, hogy kudarcot vallott az oroszok legújabb Hold expedíciója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés