Hirdetés

Egyre súlyosbodik a helyzet a szomszédban, a magyar határon is baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenkilencezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7281-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 041-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 200 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Bosszúra készül Oroszország: az orosz külügyminisztérium szerdán közölte, hogy az orosz területeket az éjszaka folyamán ért ukrán dróncsapások hulláma "nem marad büntetlenül". Marija Zaharova szóvivő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a drónok, amelyek közül néhány az Ukrajnától 600 kilométerre fekvő pszkovi légibázist találta el, nem tudtak volna ilyen távolságot megtenni a nyugati országoktól származó információk nélkül. Kitért arra is: a pilóta nélküli ukrán légi eszközök nem lettek volna képesek ilyen távolságra repülni a nyugati műholdakról származó információk nélkül.

Mindeközben az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága arról számolt be, hogy négy orosz Il-76-os katonai szállítórepülőgép semmisült meg az Oroszország északnyugati részén fekvő Pszkov ellen végrehajtott dróntámadás során. Mikola Olescsuk altábornagy, az ukrán légierő parancsnoka arról számolt be a Telegramon, hogy az ukrán erők 43 légi harceszközt semmisítettek meg az oroszok által szerdára virradóan Ukrajnára kilőtt 44-ből: 28 robotrepülőgépet és 15 csapásmérő drónt. Kifejtette, hogy a rakéták és drónok útvonala mentén Ukrajna számos régiójában működött a légvédelem. A légitámadás visszaverésében légvédelmi rakétacsapatok, vadászrepülőgépek, és egyéb megsemmisítési eszközök vettek részt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, valamire készülhet Oroszország és Észak-Korea. Amerikai információk szerint ugyanis Oroszország és Észak-Korea között egyre intenzívebbek a fegyverkereskedelmi tárgyalások. Hírszerzési információk szerint ha létrejön az üzlet, akkor annak keretében Oroszország változatos és nagy mennyiségű hadianyaghoz jut, amelyet Ukrajnában tervez felhasználni. Ezenfelül a hadiipar számára kritikusan fontos nyersanyagok szállítása is az ügylet részét képezheti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés