Hirdetés

Pogba "átokvideója" miatt menekülhet Mbappé Párizsból

Morvay Péter portré Morvay Péter

Franciaországban megjelent hírek szerint Kylian Mbappe a lehető leghamarabb távozni akar a Paris Saint-Germaintől, meglehetősen szokatlan indoklással.

A világ jelenlegi legértékesebb futballistája a Marca, a Le Parisien és a L'Equipe egybehangzó állítása szerint azért akarja elhagyni a klubot, mert megromlott a kapcsolata a felső vezetéssel.

A PSG állítólag megbízott egy kommunikációs ügynökséget, hogy a közösségi médiában kampányt folytasson a saját játkosa ellen. 

A Eurosport France-nak nyilatkozó sportjogász úgy véli, ha ez valóban megtörtént, akkor az alapot adhat Mbappénak arra, hogy felbontsa a szerződését. 

"Egy munkaszerződés keretében a két fél köteles lojálisan viselkedni egymással szemben" - mondta Laurent Fellous. 

„Az egyik nem árthat szándékosan a másiknak.”

„Ha a feltételezések bebizonyosodnak, miszerint a PSG szándékosan akart kárt okozni az egyik alkalmazottjának, akkor súlyos kötelességszegés történt.”

A francia lapok szerint a klub egy „digitális hadsereget” mozgósított az általuk veszélyesnek tartott kritikusok lejáratására, és ennek keretében Mbappé is célkeresztbe került. 

Az állítások szerint a világbajnok francia csatárt a PSG-hez köthető fiókokból érte támadás a közösségi médiában. 

A Mediapart oknyomozó online újság szerint a PSG az utóbbi időben hamis Twitter-fiókok sokaságát hozta létre a közösségi médiában azzal a céllal, hogy lejáratókampányt indítson többek között Mbappéval szemben is.

A PSG tagadja a vádakat. Egy klubhoz közeli forrás a Telegraph-nak a következőket mondta:

"Tényleg azt hiszi, hogy felbérlünk embereket, hogy a saját játékosainkat trollkodják? Ez teljes képtelenség.”

Nem ez az első bizarr helyzet Mbappé körül az utóbbi időben. A fiatal csatárról több francia és olasz lap azt állította, hogy együtt él a világ egyik leghíresebb transznemű modelljével, Ines Rauval.

Ennél is különösebb hír volt az, hogy szeptember elején a legnagyobb francia sportlap, a L'Équipe megírta, miszerint létezik az a videó, amely bizonyítja, miszerint Paul Pogba egy varázslóval átkot mondatott válogatottbeli csapattársára, Kylian Mbappé-ra. 

A lap szerint a konfliktus törést hozhat a címvédésre készülő világbajnok kékeknél.

Mint arról beszámoltunk, az ügy előzménye, hogy Pogba a rendőrséghez fordult, miután állítólag testvére, Mathias két fegyveres támadó segítségével 13 millió eurót próbált kicsikarni tőle. 

Mathias Pogba tagadta az erőszakos fellépést, de azt állítja, hogy olyan bizonyítékokkal rendelkezik, amelyek egészen „más fényben tüntetik fel” öccsét. Az egyik ilyen terhelő bizonyíték szerinte az, hogy a Juventus sztárjátékosa állítólag megpróbálta egy guineai varázslódoktor segítségével átok alá helyezni válogatottbeli csapattársát, Kylian Mbappét.

 A „marabu” ténykedéséről videófelvétel is készülhetett.

A L’Equipe értesülése szerint ez a videó eljutott a francia válogatott tagjaihoz is, és nagy felháborodást váltott ki a játékosok között. A feszültségről a kékek kapitánya, Didier Deschamps és Noël Le Graët, a francia futballszövetség (FFF) elnöke is értesült. 

A válogatotton belüli feszültség a lehető legrosszabb időpontban robbant ki, ugyanis novemberben Katarban címvédésre készül a francia csapat. Deschamps attól tart, hogy ha nem sikerül rendezni a sorokat, komoly törések alakulnak ki a válogatotton belül, sőt akár szét is eshet a csapat. Mbappé és a PSG legújabb konfliktusa aligha segít oldani ezt a feszültséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés