Hirdetés

Széteshet a francia válogatott? Mbappé kiborult Pogba „átokvideóján”

Morvay Péter portré Morvay Péter

Deschamps is megpróbál közvetíteni, eddig hiába

Hivatkozás másolása

A legnagyobb francia sportlap, a L'Équipe úgy tudja, hogy létezik az a videó, amely bizonyítja, hogy Paul Pogba egy varázslóval átkot mondatott válogatottbeli csapattársára, Kylian Mbappé-ra. A konfliktus törést hozhat a címvédésre készülő világbajnok kékeknél.

Mint arról beszámoltunk, bizarr zsarolási ügybe keveredett Paul Pogba, miután állítólag testvére, Mathias (aki szintén profi labdarúgó) két fegyveres támadó segítségével 13 millió eurót próbált kicsikarni Juventus sztárjátékosától.

Mathias tagadja az erőszakos fellépést, de azt állítja, hogy olyan bizonyítékokkal rendelkezik, amelyek egészen „más fényben tüntetik fel” öccsét. Az egyik ilyen terhelő bizonyíték szerinte az, hogy Paul Pogba állítólag megpróbálta egy guineai varázslódoktor segítségével átok alá helyezni válogatottbeli csapattársát, Kylian Mbappét. 

A „marabu” ténykedéséről videófelvétel is készülhetett.

A L’Equipe értesülése szerint ez a videó eljutott a francia válogatott tagjaihoz is, és nagy felháborodást váltott ki a játékosok között. A feszültségről a kékek kapitánya, Didier Deschamps és Noël Le Graët, a francia futballszövetség (FFF) elnöke is értesült. 

Didier Deschampes, a francia válogatott edzője és Paul Pogba
Didier Deschampes, a francia válogatott edzője és Paul Pogba

Pogba őket már tavasszal értesítette, amikor feljelentést tett, hogy egy párizsi lakásba hurcolták, ahol fegyveresek 13 millió eurót követeltek tőle, azért, hogy pályafutásának eddigi színhelyein, Manchesterben és Torinóban úgymond "diszkréten védelmezték". A brit Sun úgy tudja, hogy Pogba fizetni is akart, de a számláján lévő korlátozás miatt csak egy kisebb összeget tudott felvenni, amivel a zsarolók nem elégedtek meg.

A francia válogatott stábja a lap szerint megpróbálta tisztázni a két játékos között a helyzetet, de eddig nem jártak sikerrel. Pogba ugyanis nem hívta fel közvetlenül Mbappét, hogy közvetlenül elmondja, mit is gondol ő az eseményekről. Mbappé és stábja komolyan veszi az állítólagos fenyegetést, és a L’Equioe szerint, ha tényleg létezik bizonyíték, akkor nem hagynák annyiban az esetet.

A válogatotton belüli feszültség a lehető legrosszabb időpontban robbant ki, ugyanis alig több mint két hónap múlva Katarban címvédésre készül a francia csapat. Deschamps most attól tart, hogy ha nem sikerül rendezni a sorokat, komoly törések alakulnak ki a válogatotton belül, sőt akár szét is eshet a csapat.

Noël Le Graët, az FFF elnöke sem számít gyors megoldásra: „Még csak az elején tartunk ennek az ügynek. Egyelőre senki nem került bíróság elé, ezen a szinten, amit hallottunk, azok még csak mendemondák."

"Kedvelem Pault és remélem, hogy ez az ügy nem kérdőjelezi meg helyét a francia nemzeti csapatban.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés