Hirdetés

A Playboynak pózol Macron minisztere - a konzervatívok és a feministák is kiakadtak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A francia kormány nemek egyenjogúságáért felelős minisztere mondott igent a Playboy felkérésére.

Sokan kritizálták a Macron miniszterét azt követően, hogy igent mondott a magazin felkérésére. A hír után sokan érdeklődtek Marlene Schiappa fotói iránt, amelyekkel a magazin eladási rekordokat döntöget a megjelenése után egy nappal.

Igazi bombasiker lett a szám, ugyanis három óra alatt 100 ezer példány fogyott el belőle, a kiadó ez miatt további 60 ezer darabot újranyomtat belőle. A Playboy igazgatója, elmondta, normális esetben egy számból csak 30 ezer példányt nyomtatnak.

Fotó: instagram.com/playboyfrance

A vásárlók egyébként előre tudták, hogy nem lesznek meztelen fotók a politikusról, ennek ellenére volt nagy roham a standoknál. Azonban még így is sokaknál kiverte a politikus a biztosítékot, főleg konzervatív társainál, akik úgy vélték, nem helyénvaló, hogy magazinban mutogassa magát. Egyes feministák pedig azt kifogásolták, hogy nőjogi aktivista Schiappa éppen a Playboyt választotta szócsövének, amelyet az emancipációs mozgalom évtizedek óta bírál.

Védem a nők jogát, hogy azt tegyenek a testükkel, amit akarnak: bárhol, bármikor. Franciaországban a nők szabadok. Akár bosszantja ez az elmaradottakat és képmutatókat, akár nem

- reagált a vádakra a francia miniszter a közösségi oldalán, majd elmondta azt is, hogy a meztelen képeket határozottan elutasoította, ehelyett fehér ruhában látható a címlapon és a vele készült interjúban a feminizmusról és a női jogokról beszél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés