Hirdetés

Nagyobb feneket akart egy fiatal brit nő, de meghalt műtét közben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A norfolki Melissa Kerr a fenéknagyobbító műtétje napján halt meg egy isztambuli magánkórházban még 2019-ben.

A The Guardian most arról számolt be, hogy a négy évvel ezelőtti eset miatt az Egyesült Királyság tisztviselői hamarosan találkozni fognak török kollégáikkal. A norfolki Gorlestonból származó 31 éves Melissa Kerr 2019-ben utazott a Medicana Haznedar magánkórházba fenéknagyobbító műtétre. A beavatkozás közben azonban életét vesztette, miután a testének más részeiből leszívott zsírt a fenekébe fecskendezték.

Kiderült az is, hogy Kerr a műtét előtt csak "korlátozott tájékoztatást kapott a beavatkozással kapcsolatos kockázatokról, illetve a halálozási arányról". Jacqueline Lake, Norfolk vezető halottkémje levélben fordult a brit egészségügyi miniszterhez, amelyben aggodalmát fejezte ki a tengerentúlra szépészeti műtétek miatt utazó emberek miatt.

Fotó: Melissa Kerr/The Guardian

A Lake-nek küldött írásos válaszában Maria Caulfield egészségügyi miniszter megerősítette, hogy brit tisztviselők Törökországba utaznak, hogy találkozzanak helyi kollégáikkal.

Az a szándékunk, hogy megvitassuk a szabályozási keretet és a brit állampolgárokat érintő védelmet, valamint hogy meghatározzuk azokat a konkrét területeket, ahol az Egyesült Királyság és a török hatóságok együttműködve a jövőben csökkenteni tudják a betegeket érintő kockázatokat

- áll Caulfield levelében. Kiemelte azt is, hogy a kormány tisztában van azzal, hogy az egészségügyi turizmust nyújtó országok gyakran nem végeznek olyan vizsgálatokat a műtétek előtt, amelyeket például az Egyesült Királyságban előírnak, így arra szeretnék ösztönözni a brit állampolgárokat kezelő valamennyi külföldi szolgáltatót, hogy a lehetőség szerint feleljenek meg a műtét előtti eljárásokra vonatkozó nemzetközi gyakorlatoknak.

Különösen fontos, hogy azok, akik a brazil fenékfelvarrást (BBL) fontolgatják, teljes mértékben tisztában legyenek a kockázatokkal, és a műtét előtt legyen idejük átgondolni döntésüket

- áll a közleményben. Hozzátették, hogy a BBL-műtétek halálozási kockázata legalább tízszer magasabb, mint sok más kozmetikai eljárásé, és az összes műtét közül ez rendelkezik a legmagasabb halálozási aránnyal.

Lake végül arra következtetett, hogy Kerr azután halhatott meg, hogy a fenekébe befecskendezet zsír a vénájába jutott, majd elzárta a tüdőartériáját. A halála okaként az orvosok tüdőembóliát jegyeztek fel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés