Hirdetés

Döbbenetes, mennyivel olcsóbb a Pick szalámi Szlovákiában, mint itthon

Nap Híre portré Nap Híre

Óriási akció van a téliszalámira - csak sajnos nem Magyarországon.

A Szlovákiában található Billa üzletekben akciós áron lehet hozzájutni a Pick téliszalámihoz: a héten 8,49 euróért ad 400 grammnyi téliszalámit, ami február második középárfolyamon számolva 3 251 forintra jönne ki. A termék kilós ára így 21,23 euróra jönne ki, ami 8 131 forint - szúrta ki a Pénzcentrum.

Magyarországon ehhez képest a Tescóban 400 grammos Pick eredeti téliszalámi 5 189 forintba kerül. A kilós ára pedig 12 973 forint.

Igaz, hogy a Billában most 35 százalékos akció van, viszont eredeti áron is kicsit kevesebbért árulják a terméket, hiszen még úgy is 500 forinttal kevesebb a Pick téliszalámi kilós ára.

A lapnak korábban azt mondta a vállalat, hogy nincs ráhatásuk arra, hogy a partnereik mennyiért árulják a termékeiket. De beszéltek arról is, hogy Pick márkanév alatt sokféle szalámi található meg a piacon. Magyarországon is vannak olcsóbb Pick szalámik és drágábbak az összetételtől, az érlelési időtől, a hústartalomtól függően. Az árkülönbségek az eltérő áfakulcsból is adódhatnak, valamint egyes országokban a kereskedők a beszerzési ár alatt is értékesíthetnek termékeket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés