Hirdetés

Pesty László bekeményített: a "Lölö-jelenség" rákos sejt, ki kell metszeni

Nap Híre portré Nap Híre

"Én voltam az első a jobboldalon, aki kidugta a fejét a homokból, kimondva az igazságot, amit mindenki tud. Úgy érzem, előremozdult valami az elmúlt négy-öt hétben, a Fidesz alsó és felső szintjéről is kaptam pozitív visszajelzést" - mondta Pesty László.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Mészáros Lőrinc kormányközeli milliárdos vállalkozó és felesége, Várkonyi Andrea az Arany Rózsa nevű, nagyjából 27 milliárd forintba kerülő luxusjachton töltötte az elmúlt heteket, amellyel bejárták a francia Riviérát és az olasz partokat is, miközben milliókat érő ruhákban fotózták őket.

Arról is beszámoltunk, hogy Gulyás Gergely nemrég elmondta a véleményét Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea luxusnyaralásáról: 

A jelenlegi helyzetben én mindenkitől sokkal nagyobb szerénységet várnék és azt fontosnak tartom, hogy senki ne gondolja azt, hogy nem részese annak a nemzeti közösségnek, amely egyébként hihetetlen nehézségekkel szembesül itt a koronavírus után, háborús időszakban. De természetesen céges döntéseket a cég vezetőinek, felügyelőbizottságának kell minősíteni és ezeknek a jogszerűségét is nekik kell biztosítani

- mondta a miniszter, majd a riporter arra is rákérdezett, hogy mit ért szerénység alatt, amire azt válaszolta a politikus, hogy "kisebb hajó, nagyobb szerénység".

A Blikk kereste a Mészáros Csoportot, hogy megtudják, Mészáros megfogadja-e a Miniszterelnökséget vezető miniszter intelmét, de nem kaptak választ. Azonban a Pesty Fekete Doboz és a Gerilla.hu alapítója, Pesty Lászlót megszólalt a lapnak. 

Mint ismert, Pesty egy hónappal ezelőtt Tusványoson adott interjút, melyben kirakatban lopó, csaló, zsaroló „Lölő-jelenséget” emlegetett. Erre Gulyás Gergely akkor még azt mondta, nem talált értelmet Pesty mondataiban, augusztus elején pedig egy fesztiválon már úgy fogalmazott, „ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne”.

Pesty László örül annak, hogy most előremozdult valami. 

Szerénytelenségnek hatna, ha azt mondanám, az én hatásom ez, de én voltam az első a jobboldalon, aki kidugta a fejét a homokból, kimondva az igazságot, amit mindenki tud. Úgy érzem, előremozdult valami az elmúlt négy-öt hétben, a Fidesz alsó és felső szintjéről is kaptam pozitív visszajelzést. A Fidesz mellett maradok a további harminc évben is, de azt szeretném, ha megtisztulna a magyar konzervativizmus, és a Lölő-jelenséget, ami elég sok embert lefed, mint egy rákos sejtet, éles szikével kimetszené a párt

- fogalmazott a Gerilla.hu műhely vezetője, hozzátéve, hogy nem szabad a végtelenségig irritálni a népet mindenféle, magát vállalkozónak mondó, lusta, késsel-villával enni nem tudó emberekkel.

A Blikk megkeresett egy másik, kormánypárti holdudvarhoz tartozó, részben kommunikációval foglalkozó háttérembert is, aki kicsit árnyalta a Gulyás által elmondottakat. "Nem mindegy, hogy húsz, negyven, vagy éppen hatvan méteres az a jacht? A sztori ugyanúgy csapódik le. Egyszerűen jobban venné ki magát, ha a címlapokra azzal a programjaival kerülne, amelyekkel rászoruló gyerekeken segít, pláne ilyen időkben" – fogalmazott.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a „szankciós inflációs környezetben” a tehetős vállalkozóknak bizonyos dolgokra oda kell figyelniük. "Amíg a gazdaság nem pattan vissza, addig a gazdag embereknek is jobban át kell érezniük a gazdasági helyzetet. Az sem véletlen, hogy a baloldal olyan képekkel borzolja a kedélyeket, amiket a jachtról láthattunk" – mondta a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés