Hirdetés

Figyelem! Ma pénzt kapnak a magyar családok, itt vannak a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

Pénteken kézbesítik a februári családi pótlékot.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát február 2-án, pénteken utalják. A banki jóváírás várható időpontja is ma lesz, így ma rengeteg magyar család számíthat pénzre. A családi pótlék postai kifizetése esetén várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.

A nyugdíjasoknak még várni kell

Hivatkozás másolása

A februárben esedékes nyugdíjra és a 13. havi nyugdíjra még várni kell tíz napot, ugyanis az ebben a hónapban esedékes nyugdíjakat február 12-én, hétfőn utalja a Magyar Államkincstár. Ha az ellátást postai úton érkezik, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat február 12. és február 24. között - írja az alon.hu.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, felröppent a hír, hogy a kormány esetleg megszüntetheti a családi pótlékot. Mindez onnan indult, hogy Csák János egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a felvetésre, hogy mikor várható a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.” 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményben reagált a hírre és kijelentették: "Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg. A kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés