Hirdetés

Itt a válasz: tényleg megszünteti a családi pótlékot az Orbán-kormány?

Nap Híre portré Nap Híre

A Kulturális és Innovációs Minisztérium nem cáfolta a tervet.

A kérdés azt követően merült fel, hogy a tárca minisztere, Csák János egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a felvetésre, hogy mikor várható a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.”

Ungár Péter, az LMP társelnöke írásban azt kérdezte Csák Jánostól, tervezi-e az Orbán-kormány, hogy megszünteti a családi pótlékot. Vitályos Eszter, a minisztérium államtitkára reagált a megkeresésre. Levelében többek között azt írta, 

„a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot. A család-és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája”.

Tehát nem adott választ arra, megszüntetnék-e a családi pótlékot - írja a Népszava

Ungár Péter azt is megkérdezte, hogy ha az Orbán-kormány nem tervezi megszüntetni a családi pótlékot, mit tett és mit fog tenni az értékállóságának megőrzése érdekében, és hogyan segít azoknak az egyszülős családoknak, amelyek a közlekedés, betegség, illetve több kiskorú gyermek nevelése miatt nem tudnak elhelyezkedni. Az államtitkár, azt írta, több családi ellátás összege emelkedett januártól, és ahogy 2023-ban, úgy idén is több, mint 3 milliárd 3 millió forintot biztosítanak a családok támogatására.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés