Hirdetés

“Ez, amit ő megnyert, ez nem zene” - ezt gondolja Pásztor Anna Tóth Andi visszavonulásáról

 portré

Vasárnap este Pásztor Anna volt az egyik vendég az ATV képernyőjén a #Bochkor című műsorban, ahol a műsorvezető Tóth Andi visszavonulásáról is beszélgetett a vendégeivel. Az énekesnő egy különös szemszögből világította meg a helyzetet.

Az elmúlt hét egyik legfelkapottabb témája lett, hogy Tóth Andi bejelentette a visszavonulását, így Bochkor Gábor is joggal volt kíváncsi a vendégei véleményére vasárnap este az ATV népszerű műsorában. Különösen Pásztor Annáéra, akinek több évtizedes tapasztalata van idehaza énekesnőként. Ő rá is világított arra, mi az, ami miatt Tóth Andi, és az azóta védelmére kelő Tóth Gabi és Horányi Juli helyzete is más, mint a korábbi korszakok ismert énekesnőié. “Mindegyikük egy televíziós valóságshowban nyitotta ki a szirmait. Nem is kinyitotta, hanem kinyitották a szirmait - idő előtt” – kezdte mondandóját Anna, aki ki is fejtette, mit gondol.

“Eszméletlen jól énekel, botrányos és jól néz ki és jól táncol és jó a színpadi jelenléte és színésznő és minden… Tehát egy potenciális Beyonce, aki megszületett és azonnal belebotlott az első tehetségkutatóba, ami szembejött vele. Ott kibontották a szirmát ideje előtt” - így az énekesnő, majd hozzátette: “Neki nem volt ideje 8 évig várni, amíg befut. Ő nem írt számokat. Ő nem szenvedte végig azt, hogy csak játszhassak ingyen. Mi nyolc évig vártunk, mire pénzt kaptunk azért, amit csináltunk” - folytatta az Anna and the Barbies énekesnője, aki szerint ezekkel a tehetségkutatós haknikkal annyi pénzt keres egy ilyen énekes egyedül, mint például ők a teljes zenekarral.

“Nem csoda, ha Andi kiégett, hétről-hétre egymagadban kell, kordonnal leválasztott, sokezer  kisgyerek kisgyerek előtt ugrálni, alapra, zenekar nélkül, egy szál mikrofonnal…Ez nem zene. amit ő megnyert a tehetségkutatóval, ez az élet, ez köszönő viszonyban nincs azzal, amiről a zenélés szól!” - összegzett Pásztor Anna, akinek a monológját hatalmas tapsvihar fogadta. Azt is hozzátette: ha Andi elengedi ezt a pályát, és beül egy szupermarketbe kasszázni, 15 perc alatt jönne rá, nem is volt olyan rossz énekelni. “Az egyéni előadóknál az a különbség az ő korosztályában, hogy Azahriah, Betonhofi, satöbbi… már régebben kitalálták magukat a Youtube-on, vloggerként, influenszerként. A zenei befutásuk előtt is dolgoztak azon, hogy ők valakik lettek, 200-300-500 ezer rajongóval, már komoly online egzisztenciájuk volt”- magyarázta a Naphire.hu-nak.

S hogy a tehetségkutatós felfedezettjeivel mi a helyzet? “Őket betoborozták egy televíziós ezekbe a valóságshowkba, nézettség lett belőlük, majd a műsor után szigorú szerződésben foglaltak alapján a “managementjük” hatalmasat kaszált rajtuk, általában az előadók lelki életével és az előadás minőségével kicsit sem törődve. Pár év alatt így kiégnek, ezek a rendkívül tehetséges gyerekek elveszítik identitásuk” – fejtette ki véleményét így Anna az ATV #Bochkor című műsort követően lapunknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés