Hirdetés

Mi történik? Rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze, Orbánék azonban kihagyhatják

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült a rendkívüli ülés témája is, amelyen a hírek szerint a Fidesz képviselői nem vesznek majd részt.

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, amely során Svédország NATO-csatlakozását vitatnák meg. A képviselők jövő hétfő délután egy órától tárgyalnak majd az ügyről, azonban döntést nem tudnak majd hozni, ugyanis a hírek szerint a fideszes képviselők nem lesznek jelen az ülésen.

Az Index felidézte, hogy az Orbán-kormány tagjai közül többen is azt mondták, nincs szükség rendkívüli ülésre. A külgazdasági és külügyminiszter például azt mondta, hamarosan úgyis lesz rendes ülés,k ezért feleslegesebb hamarabb összeülni.

Azonban az Országgyűlés honlapja szerint ennek ellenére összehívták a rendkívüli parlamenti ülést február 5-ére.

A tájékoztatóban kiemelték azt is, hogy az ülés 13 órakor kezdődik és az első napirendi pontja Svédország csatlakozása lesz az Észak-atlanti Szerződéshez.

A tervek szerint a svéd NATO-csatlakozás mellett megvitathatják a "méltóságteljes életvégi döntések" ügyét is, amelyet az elmúlt hónapokban Karsai Dániel alkotmányjogász kezdeményezett, aki gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenved. A Karsai öccse által kezedeményezett népszavazási kezdeménysezést csütörtökön utasította vissza a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés