Hirdetés

Kiderült: Karsai Dániel ezt kérdezte Novák Katalintól

Nap Híre portré Nap Híre

Hétfőn az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász ellátogatott a Sándor-palotába.

Karsai Dániel
Karsai Dániel

Ma kora délután öcsémmel látogatást tettünk a Sándor-palotában, ahol Novák Katalin köztársasági elnök asszony fogadott minket - írta hétfő este Karsai Dániel alkotmányjogász. Hozzátette, hogy a találkozót ő kezdeményezte. Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved, a jogász az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, és azt kérte, engedélyezzék számára az aktív eutanáziát. Karsai Dánielt az Év Emberének is megválasztották az RTL Híradó szavazásán.

Karsai azt is írja a posztban, hogy konkrét kérdéssel érkezett a köztársasági elnökhöz, hogy Novák Katalin hogyan tudná segíteni az ügyét, és ennek kapcsán egy órát beszélgettek. 

Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatomat. A beszélgetést olyan két hét múlva folytatjuk - írja Karsai.

Addig a konkrét javaslatot a köztársasági elnök asszony kérésére, hogy tényleg szakmai szempontból tudják átgondolni, nem tárom a nyilvánosság elé. Annyit azért elmondok, nem abban kértem Novák Katalin segítségét, hogy esetleges életvégi döntésem meghozatala után segítsen a megfelelő infúzió beadásában. Komolyra visszafordítva a szót, minthogy valódi segítőkészséget tapasztaltam, ezt a kérést én viszonzásképpen teljesítem - olvasható a posztban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés