Hirdetés

Pánik a strandon: Véres cápatámadás történt Spanyolországban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A cápa egy úszó férfit harapott meg.

Úszó férfire támadt egy kékcápa még csütörtök délután a valenciai Oliva városában. A spanyol lapok az eset után úgy fogalmaztak, hogy az elmúlt időszakban a strandolók többször is látták a ragadozót, ami pánikot okozott, ugyanis a régióban 2016 óta nem regisztráltak cápatámadást.

Az eset a Rabdells strandon történt, a férfi a támadás előtt a sekély vízben állt, majd meglátott egy árnyékot és ütést érzett a lábán - írja az Index.

Nem volt időm megijedni, csak azt vettem észre, hogy folyik belőlem a vér

- idézte fel a történteket a megtámadott férfi, aki elsőre nem is volt tudatában annak, hogy egy cápa támadta meg. Majd úgy fogalmazott, hogy az állat "zavarodottan" úszkált körülötte. Az eset után a saját lábán sétált el a legközelebbi orvosi ügyeletre, ahonnan kórházba szállították.

A szakemberek a vizsgálatok után arra a következtetésre jutottak, hogy egy kékcápa harapta meg a férfit. A város vezetése egy időre lezárta a partmenti strandokat, ám pénteken ismét megnyitották azokat. Spanyolországban az utóbbi időben többször is láttak a tengerben kékcápát, ami jelentős pánikot okozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés