Hirdetés

Pánik és menekülés - borzalmas hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 5280-an léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5934-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A beléptetettek közül a rendőrség 87 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - közölte az MTI.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Putyin váratlanul a herszoni régió megszállt részeire látogatott el a minap, ahol katonai parancsnokokkal tárgyalt. Mindeközben az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is megérkezett a frontra, a donyecki régióban található Avdiivkába - erről már az atv.hu számolt be.

A hírek szerint Zelenszkij meghallgatta a "Donyeck" operatív-taktikai csoport parancsnokának jelentését, beszélt a katonákkal és állami kitüntetéseket is kiosztott a fronton harcolók között. 

Az ATV-nek nyilatkozó szakértők szerint május végén, június elején lendülhet ellentámadásba Ukrajna. Szerintük a tavaszi offenzíva jelentős hatással lehet a háború kifutására.

,"Erőteljes lépésekre készülünk. Felkészítjük a katonákat, várjuk a fegyvereket. Olyan közel akarunk jutni a győzelemhez, amennyire csak lehet. Maximális erővel és hatékonysággal akarjuk végrehajtani a támadást" – erről beszélt az ukrán elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés