Hirdetés

Felháborító botrány: Mauglinak csúfolták és folyamatosan ordítoztak egy autista kisfiúval az óvónők egy III. kerületi óvodában

Nap Híre portré Nap Híre

Egy anyuka titokban hangfelvételt készített arról, hogy mi történik a III. kerületi óvodában, fia csoportszobájában: kiderült, hogy az óvodai dolgozók folyamatosan kiabáltak a fiával, és szavakkal bántották, többek között Mauglinak csúfolták.

Az autizmussal élő ötéves Áden már egy ideje nem jár óvodába, ugyanis a szülei úgy döntöttek, új helyet keresnek neki, mert ahova eddig járt, ott undorító módon viselkedttek vele az óvónők. A kisfiú egy idő után már félt bemenni a csoportszobába, a viselkedése is megváltozott, ez tűnt fel az édesanyjának - írja az RTL. 

Az anya, Kovács Izabella azt mondta, azért készített titokban hangfelvételt arról, hogy mi történik a csoportszobába, ugyanis hiába érezte, hogy valami rossz történik a gyerekével, senki nem beszélt neki erről. 

Próbáltam jelezni az igazgatónőnek. Telefonon nem értem el. Volt olyan, hogy ott álltam az irodája előtt két óra hosszát, mert éreztem, hogy beszélnünk kell erről. Szerettem volna, hogy áttegye Ádent másik csoportba. Egészen addig, amíg nem tudott a hangfelvételről, nem is hívott vissza

- mesélte a felháborító történetet az RTL Híradónak Izabella. 

Az anya diktafont tett a fia táskájába és több mint két és fél órán keresztül rögzítette a csoportban történteket. Az óvónők többek között ilyeneket mondtak a kisfiúnak: 

  • "Hagyd már abba! Ezzel mit csinálnak a fejlesztésen, ott nem kell ülni? Ott nem kell 25 percig ülni a szájbab.szott logopédián?"
  • "Áden! Hagyd abba!”
  • "Gyere Maugli. Ott a Maugli! Betörjük a Mauglit"
  • "Na gyere Áden, keresd meg a jeledet az ordítás helyett. Hagyd már abba!!! Hol a lufi? Keresd meg a jeledet, anyád választotta!" 

Az édesanyát megdöbbentette, hogy a kisfiához a felvétel ideje alatt egyetlenegyszer sem szóltak kedvesen. Azt is valószínűnek tartja, hogy fiát bezárták valahova, ugyanis mint mondta, a hangfelvételen egy helyen ordít nagyon hangosan, azt is kiabálja, hogy ne.

A Híradó megkeresésére az intézményt fenntartó Észak-Budapesti Tankerületi Központ azt közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, ami már le is zárult. A hangfelvételen szereplő két alkalmazott esetében „foglalkoztatási jogviszonyuk azonnali hatályú megszüntetése mellett döntöttek”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés