Hirdetés

Orbán Viktor durva üzenetet kapott az óvónőktől

 portré

Orbán Viktort nemrég óvodába vitte az anyukája. A miniszterelnök egykori óvodájába látogatott a napokban, ugyanis az intézmény 140 éves lett. Az ünnepi eseményen a kormányfő beszédet is mondott, melyben köszönetét fejezte ki az óvónőknek. "Hálás vagyunk Önöknek azért a munkáért, amit itt mindennap elvégeztek" - hangsúlyozta Orbán.

Sok óvónő azonban nem vette jó néven Orbán Viktor beszédét, szerintük a miniszterelnök érdekesen fejezi ki a háláját. 

Óvodák, iskolák szervezkednek, sztrájkolnak, engedetlenkednek, hogy felhívják a köznevelés, közoktatás méltatlan helyzetére a figyelmet, de sajnos szóra sem méltatja őket sem a kormány, sem Orbán Viktor. Egyszerűen nem hallja meg a hangjukat. Ezzel az a probléma hogy sajnos a boltban, illetve a számlákat nem lehet hálával kifejezni. És ezek után Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás az óvodai dolgozóknak. Hát várjuk, hogy fejezze ki a háláját máshogy is

-  mondta az RTL Híradónak Kátainé Kovács Viktória, aki a Pártatlan Óvodáért Közösség egyik alapítója. A szervezetet október végén azok a XV. kerületi óvónők hozták létre, akik először jelentették be, hogy egész napos polgári engedetlenséggel próbálják felhívni a figyelmet az óvodai dolgozók nehéz helyzetére. 

Mint azt a Naphíre is megírta, a pedagógusok már hetek óta tartanak akciókat, tüntetéseket és élőláncokat szerveznek. Hétfőtől több mint húsz fővárosi iskolában függesztik fel a munkát a tanárok, péntekre pedig már szervezik az újabb élőláncot. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés