Hirdetés

Megint támadnak a csalók, veszélyben az OTP ügyfelei

Nap Híre portré Nap Híre

Ha ilyen levelet kap, legyen nagyon óvatos!

Újabb átverés terjed, ezúttal egy levelet küldenek a csalók az e-mail-címünkre, melyben arra hívják fel a figyelmünket, hogy frissítsük az OTP-alkalmazást a telefonunkon – vette észre a 24.hu

"Azért írunk, hogy tájékoztassuk mobilalkalmazásunk közelgő frissítéséről, amely elengedhetetlen az esetleges szolgálati fennakadások elkerülése érdekében. Fejlesztőink szorgalmasan dolgoznak alkalmazásunk funkcionalitásának és biztonságának javításán, és ez a frissítés fontos hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz, amelyek kulcsfontosságúak szolgáltatásaink folyamatos megbízhatósága szempontjából. Minden felhasználónak feltétlenül aktiválnia kell ezt a frissítést az optimális teljesítmény biztosítása és a felhasználói élmény megzavarásának elkerülése érdekében. Az alkalmazás frissítéséhez egyszerűen kövesse az alábbi linken található utasításokat"

– áll a levélben, melynek végén egy link található.

Fontos, hogy amennyiben ilyen levelet kapunk, legjobb, ha azonnal töröljük. A lap felhívja a figyelmet, hogy a levél alkalmas a megtévesztésre, hiszen megjelenik az OTP logója, valamint a pénzintézetre jellemző az arculat is.

A szöveg végén található link pedig egy olyan oldalra vezet, amely szintén rendkívül megtévesztő, hiszen nagyon meggyőzően másolja a bank hivatalos oldalát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés