Hirdetés

Pancserság a köbön: kiberbiztonsági szakértőt hívtak fel a banki csalók

Nap Híre portré Nap Híre

Banki adatok megszerzésével próbálkozott néhány bűnöző, ám szerencsétlenségüke rosszabb áldozatot nem is választhattak volna, az illető ugyanis a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa volt. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a közösségi oldalán osztotta meg a történteket. Mint írták, a csalól elkövettek néhány nagy hibát, ugyanis a kollégájukat hívták fel, ráadásul egy olyan banktól, amelyiknek nem is az ügyfele – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. ,,A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjét hívták fel banki csalók. A korábban kiberfelderítőként dolgozó kollégánk már régóta kíváncsi volt arra, hogyan is történik egy ilyen csalás „élőben” – írták a bejegyzésben. 

Egy előző próbálkozásnál a csalók az első számukra gyanúsnak tűnő visszakérdezést követően bontották a vonalat, nem úgy, mint most. 

Munkatársunk a korábbiakból tanulva ezúttal a csalókkal „játszott”, bár olykor itt is gyanút foghattak volna, a több milliós haszon reményében azonban közel 90 percen keresztül küzdöttek egymással – írta a szolgálat. 

Bejegyzésükben arra is felhívták a figyelmet, mindenki legyen elővigyázatos, hogy ne válljon csalók áldozatává. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés