Hirdetés

Osztrák szankció Orbánért: felfüggesztették Pachnert

 portré

Karl Pachner, az ORF-online ügyvezető igazgatójának hevesen kritizált posztja most súlyos következményekkel járt. Pachnert saját kérésére felfüggesztették, és további intézkedésig szabadságra küldték. A hírek szerint a vakáció után sem tér vissza az ügyvezetői posztjára. 

Az ORF kifejezetten elhatárolódott a "privát bejegyzéstől". Ismét rögzítették, hogy a poszt egy alkalmazott privát véleménynyilvánítása volt személyes Facebook-oldalán, aminek természetesen semmi köze nem volt az ORF független szerkesztői tudósításaihoz - írja a krone.at.

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) vezetője szerda esti Facebook-posztjában úgy fogalmazott: Orbán Viktor szívinfarktust is kaphatna, így pedig lemondhatna. Emellett olyanokat is írt, hogy jobb hely lenne a világ nélküle, valamint az orosz és török elnök nélkül. Később törölte posztját a médiavezér és elnézést kért.

Az osztrák sajtó mélyrehatóan foglalkozik a botránnyal, a Heute magazin szavazást tartott olvasói között, hogy le kell-e mondania Pachnernek, a válaszadók 70 százaléka pedig úgy gondolta, hogy igen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés