Hirdetés

Összetört az anya, mert egy puszi miatt került kórházba a 4 éves kislánya

 portré

Az anya észrevette ugyan, hogy a négyéves kislányának folt van az arcán, de nem gondolta, hogy ez aggodalomra adhat okot. Aztán a lánya lázas lett, és hatalmas sebbel az arcán kórházba kellett szállítani.

Végül HSV-1-et, a herpes simplex vírust diagnosztizáltak a gyermeknél – az anyja adta át egy szeretetteljes anyai puszi által. Az orvosok az Illinois állambeli Springfieldben először azt hitték, hogy egy olyan, végül is ártatlan fertőzésben szenved, amely vörös, viszkető sebeket okoz. 

Fotó: Jaime Lippold

De a seb másnapra a kétszeresére nőtt. Egyre riasztóbbá vált. A gyereket erős antibiotikummal kezelve gyógyították meg.

Az anyja, Jaime Lippold utóbb így nyilatkozott: "Mivel volt egy ajakherpeszem, amely nem gyógyult be teljesen, és a lányommal játszadozva puszilgattam, egy az arcán lévő apró pattanáson keresztül én továbbítottam neki a vírust."

Az anya összetört, amikor világossá vált, hogy a fertőzést ő okozta. „Nem tudtam, hogy a HSV ilyen könnyen átvihető. Valójában nem is voltam tisztában a HSV súlyosságával. Csak azt hittem, hogy ez egy közönséges ajakherpesz.”

A herpeszvírus általában ártalmatlan, és sok felnőtt úgy él vele, hogy nem is tudja: fertőzött, de a babák és kicsik számára rendkívül veszélyes lehet. A fertőzés akár halálos is, ha más szervekre is átterjed - ismerteti az esetet és a herpesz veszélyeit a Mirror.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés