Hirdetés

Alig maradt pár évünk: ekkor omlik össze az emberi társadalom a tudósok szerint

Nap Híre portré Nap Híre

A technológia szinte mindenben élen jár, és sokan úgy gondolják, hogy ennek köszönhetően az életünk fokozatosan javulni fog, azonban a pesszimistább tudósok szerint közel az emberi társadalom összeomlása. Azt is megjósolták, hogy pontosan mikor következhet be a baj.

A tudósok számítógépes modellezést használva elemeztek olyan adatokat, amelyek a népességre, a természeti erőforrások- és az energia felhasználására vonatkoztak. A vizsgálat során arra jutottak, hogy kevesebb mint két évtized van hátra az emberi társadalom összeomlásig. A baj a kutatók szerint 2040-ben következik be - írja a Bors. 

A tudósoknak azonban van egy jó híre is: a tanulmány egyik fontos megállapítása az, hogy még mindig van választásunk, és igazodhatunk egy olyan forgatókönyvhöz is, amely nem végződik összeomlással. 

A naphire.hu év elején arról is beszámolt, hogy a The Bulletin of the Atomic Scientists, egy atomtudósokból álló amerikai tudományos idén is bejelentette a végítélet órájának frissítését. A végítélet órája 90 másodperccel éjfél előtt állt meg, ami azt jelenti, hogy továbbra is globális katasztrófa fenyegeti a világot. Az idő mérlegelésekor figyelembe vették az orosz-ukrán háború és a nukleáris fegyvercsökkentési megállapodások romlását, az éghajlati válságot, a géntechnológiák egyre kifinomultabbá válását, valamint a mesterséges intelligencia drámai fejlődését. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés