Hirdetés

Borzalmas tragédiát okoz Putyin háborúja, a magyar határon is baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5690-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5354-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 30 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a közleményben.

A naphire.hu is azt is megírta, hogy az oroszok sokkoló jelentést tettek közzé, miszerint a hat ukrajnai frontszakasz közül három frontszakaszon előre tudtak törni. Beszámoltak arról is, hogy az orosz erők 18 ellentámadást vertek vissza, Kurszk megyében pedig négy ellentámadása és két, a határon át tervezett betörési kísérletet hiúsítottak meg. A moszkvai összegzés szerint a "különleges hadművelet" övezetében több mint 1600 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, Kurszknál a számuk meghaladta a kétszázat.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a kurszki régióba betörő ukrán erők az augusztus 6-án indított támadásuk során több mint 20 800 embert, 136 harckocsit, 66 gyalogsági harcjárművet, 98 páncélozott személyszállító járművet, 885 páncélozott harcjárművet, 584 gépkocsit, 171 tüzérségi löveget és 33 sorozatvetőt veszítettek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés