Hirdetés

Irgalmatlan támadást indítottak az oroszok, elszabadult a pokol Ukrajnában

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült - közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter.

Az energiaügyi miniszter azt mondta, az orosz csapások a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk régiót, valamint Lviv és Ivano-Frankivszk nyugati térségeit célozták.

  

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója Telegram csatornáján közölte, hogy Dnyipróban és Krivij Rihben megsérült több energetikai infrastrukturális létesítmény és több helyről tüzet is jelentettek, Krivij Rihben pedig jelenleg fennakadások vannak a vízellátásban - írja az MTI. 

Hozzátette, hogy az ukrán légvédelem 13 orosz rakétát lelőtt hajnalban.

A DTEK, Ukrajna legnagyobb magánenergia-vállalata azt közölte, hogy négy hőerőművét érte támadás, több berendezésben komoly károk keletkeztek, a  támadás következményeinek felszámolása jelenleg is tart.

A cég szerint a hajnali támadásnak voltak áldozatai is, de erről más részleteket nem közölt.

Ukrajna hőtermelésének mintegy 80 százalékát és vízenergia-kapacitásának 35 százalékát veszítette el az orosz invázió kezdete óta. Az elmúlt hetek enyhe tavaszi időjárása ellenére az országban villamosenergia-hiány alakult ki, a kormánynak több térségben ütemezett áramszünetet kellett bevezetnie, és külföldről kellett importálnia áramot.

Közeledik az ukrajnai háború vége? A naphire.hu is megírta, hogy Putyin szövetségese, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy az ukrajnai háborúban patthelyzet alakult ki, és megérettek a feltételek a béketárgyalások megkezdéséhez. Mindeközben Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette, hogy "több lesz az áldozat, több lesz a pusztítás" a háborúban, miután Washington megnövelt hatótávolságú ATACMS műveleti-taktikai rakétákat szállított Ukrajnának. 

"Ilyen fegyverekkel Ukrajnának a végeredmény fájdalmasabb lesz - több lesz az áldozat, több lesz a pusztítás. Mert, ahogy (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) mondta, ha a fegyverek hatótávolsága megnő, akkor ki fog szélesedni az az egészségügyi vagy ütközőzóna, biztonsági övezet - nevezzék bárhogyan is - amelyre szükség lesz a területünk, a polgáraink védelméhez" - fogalmazott a Kreml szóvivője. "A végeredmény eldőlt, és ezt a frontok jelenlegi dinamikája is mutatja. Győzni fogunk" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés