Hirdetés

Most tényleg elszabadult a pokol Ukrajnában: rakéták és drónok százaival támadtak az oroszok

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország rakéták és drónok százaival támadta Ukrajnát a napokban - írta kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi oldalon.

"Az utóbbi öt napban az ellenség legkevesebb 500 rakétát, illetve drónt lőtt ki Ukrajnára" - közölte az ukrán államfő, miután Rishi Sunak brit miniszterelnökkel egyeztetett telefonon.

"Az ellenség úgy számította ki a röppályákat, hogy a lehető legtöbb kárt okozza. Ez szántszándékkal elkövetett terrorizmus" - idézte az elnököt az MTI. 

Zelenszkij megköszönte Nagy-Britannia támogatását az ukrán légvédelemnek.

A brit kormány közleménye szerint Sunak részvétét fejezte ki az ukrán áldozatokért, akik Oroszország "barbár légicsapásai" során vesztették életüket, vagy sebesültek meg a karácsonyi ünnepek alatt. Hangsúlyozta, hogy London 2024-ben és azon túl is Ukrajna oldalán fog állni.

Keddre virradóra újabb heves drón- és légicsapások érték Kijevet és Harkiv városát, kioltva legkevesebb öt ember életét és megsebesítve 130-at. Ukrán állítások szerint a rakéták és drónok több mint 70 százalékát sikerült lelőni.

Oroszország ismét szörnyű csapást mért Kijevre. Mint azt a naphire.hu is megírta, Oroszország dróntámadást hajtott végre Kijev ellen hétfőn hajnalban, amely során tűz ütött ki egy lakóépületben. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Telegramon azt mondta, hogy a városban hallható hangos robbanásokat a támadás visszaverésében részt vevő légvédelmi rendszerek okozták. A lezuhanó dróntörmelék tüzet robbantott ki a Desznyianszkij kerületben – tette hozzá. A Dnyipro folyó keleti partján fekvő kerület Kijev legnépesebb része. Azt is megírtuk, hogy Oroszország korábban is hatalmas rakétatámadást indított Ukrajna ellen, amelyben legalább 12-en meghaltak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés