Hirdetés

Irgalmatlan nagy a baj a szomszédban, rémisztő a helyzet a magyar határnál is

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6154-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5527-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 62 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Brutális csapást mértek Ukrajnára, az oroszok szerint hatalmas a veszteségük

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz fegyverek erők négy csoportos csapást hatottak végre precíziós fegyverekkel és drónokkal az elmúlt hét folyamán fegyver- és hadianyag-raktárakra, hadiüzemekre, valamint ukrán katonák és külföldi "zsoldosok" csoportosulásának helyszínére. Állításuk szerint megsemmisítették az Azov alakulat egyik alegységét, az ukránok elvesztettek 7 MiG-29-es repülőgépet, a lelőtt ukrán gépek száma pedig összesen 12 volt a múlt héten. A héten emellett még két ukrán Mi-8-as helikoptert tettek üzemképtelenné.

A hadijelentés szerint az orosz erőknek a héten a kupjanszki frontszakaszon, a donyecki régió déli részén sikerült kedvezőbb állásokat elfoglalniuk, Herszon megyében pedig megakadályozniuk, hogy az ukrán hadsereg hídfőállásokat foglaljon el a Dnyeper szigetein, vagy a bal partján. A tájékoztatás szerint a frontvonalon az említett időszakban mintegy 5830 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legnagyobb veszteséget, 2065 főt az ukrán fél a Donyeck körzetében vívott harcok során szenvedte el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés