Hirdetés

Elszabadult a pokol Ukrajnában, az oroszok durván előretörtek

Nap Híre portré Nap Híre

A donyecki régióban lévő Novobahmutivka község bevételéről tett bejelentést vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban.

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben 17 ukrán ellenrohamot vert vissza; közülük tízet Avgyijivka körzetében. Az ukrán hadseregnek több mint ezer embere esett el vagy sebesült meg súlyosan.

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett több, harci drónokat valamint repülőgép-lőszereket és -felszerelést tartalmazó raktárt, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy német PanzerHaubitze 2000-es önjáró valamint három amerikai M777-es vontatott tarackot, öt amerikai ATACAMS operatív-harcászati rakétát, továbbá 46 drónt - írja az MTI. 

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Pologi településen két civil életét vesztette ukrán belövések következtében.

Igor Kimakovszkij, az Oroszországhoz csatolt "Donyecki Népköztársaság" vezetőjének tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában közölte, hogy Avgyijivkában az orosz katonák az aknamentesítés során hátra kötözött kezű és megkötözött lábú áldozatok holttestére bukkantak.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült, és úgy tudni, áldozatok is vannak. Arról is írtunk, hogy Ukrajna visszavágott, ugyanis a krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés