Hirdetés

Most közölték: baj van a magyar határon, rengeteg a menekült

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint hatezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 2178-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3907-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 43 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez a helyzet most a fronton

Hivatkozás másolása

Oroszország ismét szörnyű csapást mért Kijevre. Mint azt a naphire.hu is megírta, Oroszország dróntámadást hajtott végre Kijev ellen hétfőn hajnalban, amely során tűz ütött ki egy lakóépületben. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Telegramon azt mondta, hogy a városban hallható hangos robbanásokat a támadás visszaverésében részt vevő légvédelmi rendszerek okozták. A lezuhanó dróntörmelék tüzet robbantott ki a Desznyianszkij kerületben – tette hozzá. A Dnyipro folyó keleti partján fekvő kerület Kijev legnépesebb része.

Azt is megírtuk, hogy Oroszország korábban is hatalmas rakétatámadást indított Ukrajna ellen, amelyben legalább 12-en meghaltak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés