Hirdetés

Hatalmas a baj, elszabadult a pokol a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 9600-an érkeztek Ukrajnából kedden.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5222-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4468-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 48 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az oroszok november óta újult erővel támadják Ukrajnát. Az orosz elnök elrendelte további 170 ezer ember mozgósítását, és a jelek szerint eldöntötték, hogy újra Kijevet fogják támadni. Arról is beszámoltunk, hogy a múlt héten könyörtelenül lecsapott Oroszország: 42 drónt indított, és 6 rakétát lőtt ki Ukrajna déli régióira, ezek közül a légvédelem 41 drónt megsemmisített. És írtunk arról is, hogy Putyin a csütörtöki évértékelő sajtóértekezletén kijelentette, Odessza egy orosz város.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés