Hirdetés

Súlyos bejelentés tett a rendőrség: rettenetes, ami a magyar határon történik

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 5266-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül 7466-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 64 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - idézte a rendőrség közleményét az MTI. 

Friss hírek a háborúról

Hivatkozás másolása

A naphire.hu is beszámolt arról, hogy a Wagner-vezér újabb súlyos kijelentést tett, ami miatt Putyin bajba kerülhet. Jevgenyij Prigozsin legfrissebb Twitter-videójában ugyanis közölte, hogy csak a szükséges lőszer töredékét kapják meg, ezért ha az orosz katonai parancsnokság nem biztosít több lőszert, akkor kénytelen lesz kivonni a zsoldoscsapatát a kelet-ukrajnai Bahmutból. "Abba kell hagynunk a lakosság megtévesztését, és ki kell mondanunk őszintén: Oroszország a katasztrófa szélén áll" - mondta Prigozsin. 

Hétfő reggel 6 óra 32 perckor ismét megszólaltak a szirénák Ukrajnák. A beszámolók szerint helyi háromnegyed négykor riasztást jelentettek be többek között Kijevben, Csernyihivben, Zsitomirban és Cserkasziban is. Az Index azt írta egy ukrán portál nyomán, hogy negyed ötkor a riasztás már egész Ukrajnára kiterjedt. Fél ötkor rakétacsapás veszélyére figyelmeztették a kijevi régió lakóit, fél hétkor pedig az egész ország lakóit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés