Hirdetés

Most közölte a rendőrség, baj van a magyar határon: özönlenek a menekültek

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenhatezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7139-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9415-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 170 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, meghalt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője, miután szerdán lezuhant a repülőgépe. Egyes források szerint a szerencsétlenségnek a vezéren kívül további kilenc áldozata van. Arról is beszámoltunk, hogy a Meduza nevű független orosz hírportál úgy tudja, hogy Prigozsin magángépét az orosz légvédelem lőtte le. Arról is beszámoltunk, hogy a Wagner-csoport bosszút forralhat Putyin ellen Prigozsin halála miatt.

Súlyos fenyegetést küldött szerdán az orosz külügyminisztérium szóvivője. "Oroszország nem hagyja válasz nélkül az ukrán dróntámadásokat és nem fog szemet hunyni afölött sem, hogy a nyugati hírszerző szolgálatok milyen szerepet játszanak bennük - szögezte le Marija Zaharova." Kilátásba helyezte, hogy az orosz fegyveres erők, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak Ukrajna "nácitlanításában és demilitarizálásában" nem fogják válasz nélkül hagyni a polgári célpontokra mért dróncsapásokra. Mint ismert, az orosz légvédelem szerdára virradóra az orosz fővárosban és környékén három repülőgép típusú ukrán drónt lőtt le, később Kurszk megye légterében pedig további kettőt, a szmolenszkaja katonai reptér közelében, és további egyet pedig a belgorodi régióban.

Az ukrán katonai hírszerzés pedig arról adott hírt szerdán, hogy robbanás történt az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten lévő Olenyivka településen, aminek következtében megsemmisült egy Sz-400-as, Triumf típusú, nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés