Hirdetés

Rémület: elszabadult a pokol a szomszédban, a magyar határon is nagy a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem tizenhatezren érkeztek Ukrajnából kedden.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6734-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9090-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 144 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Ukrajnának 2024 végéig várnia kell arra, hogy megkapja az első holland F-16-os vadászrepülőgépet, mivel a holland légierőnek először át kell állnia az új F-35-ös gépek használatára, ez a folyamat pedig jövő év végéig tarthat – mondta el kedden a holland védelmi minisztérium szóvivője. 

Mindeközben Putyin már megint készül valamire: az orosz elnök delegációt küldött Líbiába Junusz-Bek Jevkurov védelmiminiszter-helyettes vezetésével Halífa Haftar marsall meghívására. A látogatás során a tervek szerint megvitatják a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben való együttműködés kilátásait, valamint a közös fellépés egyéb kérdéseit. 

Szerda reggel az orosz védelmi minisztérium pedig arról számolt be, három, Moszkvát támadó drónt fogott el a légvédelem. A tárca szerint két drónt lelőttek a moszkvai Mozsajszki, illetve Himki járás felett, egy harmadik pedig a rádióelektronikai hatásra irányt vesztett és a Moszkva-City negyed egyik épülő felhőkarcolójának ütközött. A minisztérium által terrortámadásnak minősített incidenseknek nincsenek sérültjei. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte, hogy a drón által eltalált épület több ablaka kitört, csakúgy, mint két szomszédos négyemeletes háznak.

Moszkva mind a négy polgári repülőterén szerdára virradó éjjel átmenetileg felfüggesztették a forgalmat. A TASZSZ hírügynökség később közölte, hogy Seremetyjevo, Vnukovó, Domogyedovo és Zsukovszkij ismét fogad és indít járatokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés