Hirdetés

Irgalmatlanul lecsaptak az oroszok: poklok pokla, ami Ukrajnában történik

Nap Híre portré Nap Híre

Több halálos és sebesült áldozatuk van az orosz hadsereg csütörtöki rakétatámadásainak az észak-ukrajnai Szumi városában, valamint Harkiv és Csernyihiv megyében a péntek reggeli ukrán médiajelentések szerint.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök esti videóbeszédében részvétét fejezte ki a Szumiban életüket vesztett áldozatok hozzátartozóinak. Az áldozatok száma egyelőre ismeretlen. A csütörtök délutáni támadásban egy kórház és egy iskola is károkat szenvedett.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója pénteken a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson azt írta, hogy a Harkiv megyei Kupjanszkot ért orosz rakétatámadásban két polgári személy lelte halálát. A Csuhujiv elleni támadásnak pedig legkevesebb két sebesült áldozata van, és több épület megrongálódott, köztük egy kilencemeletes lakóépület, valamint egy szálloda.

Csernyihiv megyében legalább egy halottja van az orosz tüzérségi támadásnak - közölte Vjacseszlav Csausz, az észak-ukrajnai megye kormányzója a Telegramon.

Szinyehubov azt is közölte, hogy Harkiv megyében 57 település kötelező evakuálását rendelték el, és a lakosság kitelepítését a helyi hatóságok és önkéntesek segítségével kezdik meg.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a litván hírszerzés csütörtökön közzétett elemzése szerint Oroszország még legalább két évig képes a jelenlegi intenzitással folytatni a háborút Ukrajnában a magas olajáraknak, a szankciók megkerülésének és az állami beruházásainak köszönhetően.  Oroszország 2023-ban megreformálta és megerősítette az Ukrajnában sok veszteséget szenvedett haderejét, és jó úton halad afelé, hogy bővítse katonai képességeit a NATO-tagállamokkal, köztük a katonai szövetséghez nemrég csatlakozott Finnországgal közös határszakaszán. Kiemelték azt is, hogy Moszkva képes levonni a tanulságokat és javítani harci hatékonyságát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés