Hirdetés

Elszabadult a pokol a fronton: több mint 1000 ukrán katona halt meg egy nap alatt az oroszok szerint

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csoportos csapást az orosz légierő az ukrán energiaipar és a gázkitermelés létesítményeire, valamint tengeri drónok összeszerelésének és tesztelésének helyszíneire az éjjel - közölte vasárnap az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint a csapás zavart okozott a fegyvert, haditechnikai eszközök és lőszert gyártó és javító üzemek termelésében, valamint NATO-országok által leszállított haditechnikai és csapásmérő eszközöket semmisített meg.

Az orosz jelentés szerint Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el, miközben a Belgorod megyével határos ukrán területeken folytatta a diverzáns és felderítő csoportok megsemmisítését.

A napi összefoglaló szerint az orosz erők visszavertek 13 ukrán ellenrohamot, közülük kilencet Avgyijivkánál. Az orosz katonai tárca azt a tájékoztatást adta, hogy az ukrán hadsereg a "harci érintkezési vonal mentén" több mint ezer katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy 360-en az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett több lőszer- és drónraktárt, egy cseh gyártmányú, RM-70-es Vampire és egy német Mars sorozatvetőt, három harckocsit, hét páncélozott harcjárművet, egy amerikai M113-as páncélozott szállítójárművet, egy lengyel Krab önjáró, valamint négy amerikai M777-es és egy M119-es vontatott tarackot, 11 Storm Shadow manőverező repülőgépet, három Neptun hajóelhárító rakétát, négy MALD irányítható légibombát, Vampire és HIMARS sorozatvetők 22 rakétáját, továbbá 172 drónt.

Az orosz statisztika szerint a háború kezdete óta lelőtt ukrán drónok száma meghaladta a 16 900-at.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A Szevasztopolt az éjszaka ért rakétatámadás következtében egy civil életét vesztette és három lakóház kapott közvetlen találatot, a szilánkok és a robbanás okozta lökéshullám következtében csaknem száz épületben és gépjárműben keletkeztek károk - derül ki a helyhatósági közlésből.

Már Lengyelország is készülségben

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, orosz rakéta- és dróntámadás érte az ukrán fővárost és a nyugat-ukrajnai Lviv régiót vasárnap. Készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt, mivel az egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét. Az ukrán légierő szerint Oroszország 57 drónt és rakétát lőtt ki Kijevre és Lviv környékére vasárnap, nagy részüket sikerült semlegesíteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés