Hirdetés

Elképesztő, amit az orosz kémfőnök állít: veszélyben a Nyugat?

Nap Híre portré Nap Híre

A Nyugat, elsősorban az Egyesült Államok, megpróbálja aláásni az orosz politikai rendszert, de nem fog sikerrel járni - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója.

Nariskin a Független Államok Közössége biztonsági szolgálatai vezetőinek decemberi minszki tanácskozásán azt állította, hogy az amerikai Központ Hírszerző Ügynökség (CIA) egy olyan "ideiglenes orosz kormány" külföldön való létrehozásán dolgozik, amely oroszországi földalatti sejtek hálózatára támaszkodna. Az akkori kijelenésével kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe az interjúban - írja az MTI.

A kémfőnök most azt mondta: a nyugati, mindenekelőtt az amerikai hírszerző közösség a "pusztulást hozó arab tavasz" és a 2014-es ukrajnai "Euromajdan tragédia" után "komolyan hitt az úgynevezett nemkívánatos rezsimek megdöntését célzó technológiájának erejében". 

"Ettől a szédítő sikertől a nyugatiak azt gondolták, hogy Oroszországgal is ugyanígy elbánhatnak, sőt, szinte nyíltan forradalmat és a törvényesen megválasztott hatalom, a törvényesen megválasztott kormány megdöntését ígérték nekünk. Ebből persze semmi nem sikerült, és nem is fog"

- mondta.

Hírszerzési értesülésekre hivatkozva az orosz kémfőnök azt mondta: a nyugati szakszolgálatok és kormányok tisztában vannak az oroszországi helyzet stabilitásával, azzal, hogy "lényegében a nép az ország vezetése köré tömörült", mégis folytatják a korábbi kurzust. Ezt szerinte azért teszik, mert ily módon kívánják biztosítani az "oroszellenes tevékenységre szakosodott" civil szervezetek kiterjedt hálózatának finanszírozását, és felélénkíteni a Nyugaton élő orosz ellenzék tevékenységét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés