Hirdetés

Már a vagyont is elkoboznák Putyinék, ha valaki "rágalmazza" az orosz hadsereget

Nap Híre portré Nap Híre

Benyújtottak egy törvénymódosítási javaslatot.

Miközben folytatódik a sokszor szürreális találgatás arról, hogy a világ vezetőinek - így például Vlagyimir Putyinnak - milyen eltitkolt betegsége lehet, német nyilatkozatok szerint közel lehet az újabb német-orosz háború, amely most már NATO-orosz háborúként robbanhat ki. 

Az biztosnak tűnik, hogy Putyinék egyelőre nem tervezik befejezni a háborút, sőt, most benyújtottak egy igen érdekes törvénymódosítási javaslatot, amely szerint vagyonelkobzással járhat majd az orosz hadsereg "rágalmazása" és az állambiztonság elleni tevékenységre való nyilvános felhívás - írja az MTI.

A kezdeményezők, egy Vjacseszlav Vologyin házelnök vezette képviselőcsoport, a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítására tettek javaslatot. Az indítványozók szerint az orosz hadsereg rágalmazásáért járó vagyonelkobzásnak a védelmi képesség, a biztonság és az alkotmányos rend védelme volna a célja.

A mellékelt indoklás szerint a bűncselekmények és az ország biztonsága ellen irányuló egyéb tevékenység visszaszorítása érdekében a büntető törvénykönyvet olyan mechanizmussal kell kiegészíteni, amely az ezek finanszírozására szánt pénz, értéktárgyak és egyéb vagyontárgyak elkobzásáról rendelkezik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés