Hirdetés

Orbán Viktort fontos helyre hívták meg, elutazik

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte a sajtófőnöke.

Az újraválasztott török államfő beiktatási ceremóniájára délután az elnöki palotában kerül sor, majd Recep Tayyip Erdogan ünnepi vacsorán látja vendégül világ minden tájáról érkezett állami vezetőket - ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a miniszterelnök nagyon fontosnak tartotta, hogy eleget tegyen Erdogan elnök személyes meghívásának, mert az ő választási győzelme Magyarország és Európa biztonsága szempontjából is kulcsfontosságú fejlemény.

Recep Tayyip Erdogan török elnök
Recep Tayyip Erdogan török elnök

Pénteken a Kossuth rádióban Orbán Viktor arról beszélt: tragédia lett volna, ha nem Recep Tayyip Erdogan nyeri a török választásokat, mert ellenfele háborúpárti és Soros György embere volt, aki győzelme esetén ráeresztette volna Európára a Törökországban élő négymillió menekültet. 

Ráadásul ha Törökországban egy Soros György által támogatott vezető lenne, akkor erősen kétséges, hogy az ottani vezetékeken keresztül eljutna-e az orosz gáz Magyarországra - tette hozzá.

Egyébként Magyarország és Törökország az egyetlenek, akik még nem ratifikálták Svédország felvételét a NATO-ba, ezt a svéd külügyminiszter nemrég szóvá is tette

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés