Hirdetés

Vérfagyasztó üzenetet kapott az Orbán-kormány, erre biztosan nem számítottak

Nap Híre portré Nap Híre

A svéd külügyminiszter szerint itt az ideje, hogy Törökország és Magyarország is ratifikálja az ország felvételét a katonai szövetségbe.

Svédország mihamarabbi felvételét sürgette a NATO-ba az észak-atlanti szövetség főtitkára csütörtökön Oslóban, a NATO-tagországok külügyminiszteri találkozóján. Jens Stoltenberg elmondta, az ügyben a hét elején Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is egyeztetett, és nemsokára Ankarába is ellátogat - írja az MTI.

Hozzátette: Stockholm csatlakozása az összes NATO-tagország érdeke, és rámutatott arra hogy a svéd kormány új terrorizmus-ellenes törvényei azt bizonyítják, Svédország fokozza a terrorizmus elleni harcot - derül ki az MTI tudósításából.

Stockholm Helsinkivel együtt tavaly májusban, nem sokkal Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának megindulása után kérelmezte felvételét a NATO-ba, ám míg Finnország idén április 4-én csatlakozhatott az észak-atlanti szövetséghez, Svédország felvétele még várat magára. Két tagállam nem támogatta még a csatlakozást: az egyik Törökország, a másik Magyararország.

Tobias Billström svéd külügyminiszter most arról beszélt, Svédország teljesítette a NATO-csatlakozással kapcsolatban tett minden vállalását, és ideje, hogy Törökország és Magyarország is ratifikálja az ország felvételét a katonai szövetségbe. A politikus úgy fogalmazott, hogy a NATO-csatlakozás nem sprinttáv, hanem maratoni futás, és már látszik a cél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés