Hirdetés

Drámai üzenet jött Orbán Viktortól a háborúról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Béke kell! - jelentette ki a miniszterelnök. 

Orbán Viktor az Instagram-oldalára posztolt péntek reggel egy fotót, mellyel a háborúval kapcsolatban üzent a magyar embereknek. A kormányfő a képpel közölte: "Az infláció megszüntetésének egyetlen biztos módja a béke. Mi a béke pártján állunk!"

A fotó aprópója minden bizonnyal az, hogy a miniszterelnök ma ismét interjút adott a Kossuth Rádióban, ahol a háború kapcsán is megszólalt. 

A műsorban a kormányfő azt mondta: "Ha tűzszünet lenne Ukrajnában és megkezdődnének a béketárgyalások, akkor könnyebb lenne a gazdasági helyzet és az infláció is sokkal gyorsabban csökkenne 1-3 százalék közé." 

Orbán Viktor célként jelölte meg, hogy év végére egy számjegyű legyen az infláció. Közölte, az egy számjegyű infláció nagy vállalása a kormánynak - közölte az MTI. 

Elmondta, az inflációt a háború vitte fel az egész világon, miután megemelkedtek az energiaárak, így mindennek megemelkedett az ára.

Orbán Viktor hozzátette, a háború nagyon durva fázisába lépett, és amikor "itthon azt mondják a baloldali politikusok, hogy mi háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják, mit beszélnek, elment az eszük".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés