Hirdetés

Orbán Viktor rendkívüli beszédet mond ma

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A miniszterelnök a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján fog felszólalni.

Orbán Viktor immár kilencedik alkalommal vesz részt a rendezvényen, az egy évvel ezelőtti eseményen is jelen volt. Akkor a köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy "a munkának és a szakmunkának van jövője Magyarországon", majd hozzátette a kormányfő azt is, hogy akinek van tudása és szakmája, valamint kellő bátorsága, hogy ezeket felhasználja, annak nincs mitől tartania a legnehezebb időkben sem.

A tavalyi eseményen nemcsak a fiataloknak, hanem a tanároknak is üzent. Akkor kiemelte, a sok fontos és hangzatos eredmény "nem jöhetett volna létre a pedagógusok munkája nélkül. Mint mondta, a magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben. Majd aláhúzta, köszönet illeti a tanárokat az alázatos munkájukért.

Az Index kiemelte, várhatóan Orbán az idei rendezvényen is üzenhet a tanároknak. Mint ismert, több mint egy éve folyamatos tiltakozások vannak a magyar iskolákban. Bár korábban a magasabb bérekért, a terhek csökkentéséért, illetve a sztrájkjog helyreállításáért küzdöttek, ma már a státusztörvény-tervezet bevezetése ellen harcolnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés