Hirdetés

Bekeményítenek a tanárok: egy hétig nem lesz tanítás ezekben az iskolákban

Garai Kitti portré Garai Kitti

A tanárok munkaszünettel tiltakoznak az oktatás jelenlegi helyzete ellen: hétfőtől több mint 20 budapesti iskolában nem lesz tanítás, november 18-án, pénteken pedig újabb élőláncot szerveznek, amelyet országszerte 25 városban már biztosan megtartanak. 

Bekeményítenek tehát a tanárok. Az ATV Híradó riportjából kiderül, hétfőtől többek között a Brassó utcai Általános Iskola és a Karinthy Frigyes Gimnázium több tanára is egy hétre felfüggeszti a munkát, köztük Berta Beáta magyar-angol tanár is, aki elmondta, a létszám folyamatosan csak növekszik. Az egy hetes munkabeszüntetés a tervek szerint november 18-án ér véget egy országos élőlánccal, melyet az Egységes Diákfront Pala Mozgalma hirdetett meg.

Mint az a Naphíre is megírta, október végén brutális tömeg gyűlt össze Budapesten, ahol az egész fővárost átölelő élőláncot szerveztek, emellett pedig országos pedagógussztájkot is tartottak a szervezetek. De nemcsak a fővárosban, hanem több vidéki nagyvárosban is élőláncot tartottak, Szombathelyen pedig még Flashmob is volt a tanárokért. 

"Számunkra rendkívül örömteli hír az, hogy a vidéki településeken is kimentek az utcára a kollegáink, lásd Zalaegerszeg, Kaposvár, Szombathely, Debrecen, tehát ez azt az üzenetet hordozza, hogy most már a vidék is megmozdult és nem csak Budapest centrikusak lettek a tiltakozóakciók" - mondta az ATV Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke. 

Szilágyi Kitti óvodapedagógus pedig elárulta: az akcióhoz a legkisebbeket nevelők is csatlakoznak, az eddigi legnagyobb budaörsi összefogás képe rajzolódik ki péntekre. "Jelen pillanatban hat intézmény fog bezárni Budaörsön 18-án, tudomásom szerint a budaörsi Illyés Gyula gimnázium, ők részt fognak venni az egy hetes engedetlenségben, és nagyon büszkék vagyunk rájuk" - mondta az óvodapedagógus. 

Budapesten az élőlánc útvonala a Margit hídtól a Budai felső rakpartig tart majd - írta az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés