Hirdetés

"Fogd be" - Nagyon keményen kiosztotta Orbán Viktort egy osztrák EP-képviselő

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az oroszok irgalmatlan támadást indítottak Ukrajnában. Oroszország több tucat rakétát lőtt ki Ukrajna városaira, a friss információk szerint a támadásban legalább 31 ember meghalt, és szétzúztak egy kijevi gyermekkórházat is, ahol a romok alatt rekedtek a támadás áldozatai.  

Az oroszok legutóbbi rakétatámadása hatalmas nemzetközi visszhangot váltott ki, és a napokban folyamatosan tárgyaló Orbán Viktort sem kerülte el a kritika - szúrta ki az Index

Jan Lipavsky, Csehország külügyminisztere azt írta az X-en, hogy: "Miközben hasznos idióták Putyinnal a békéről hadoválnak, ő gyerekkórházakra küld rakétákat. Épp egy NATO-csúcsra tartok, ahol egy olyan hosszútávú stratégiát szorgalmazok, amellyel megállíthatjuk Oroszországot. Nem adhatjuk meg magunkat az agressziónak."

Helmut Brandstatter osztrák Európai Parlamenti képviselő pedig még keményebben nekiment Orbán Viktornak, akit bohócnak nevezett. 

Egy bohóc vagy! Putyin gyerekeket öl egy nappal a találkátok után. Te pedig a békéről beszélsz? Nézz rá a képekre a kijevi gyerekkórházról és fogd be!

- írta. 

Orbán Viktor július 5-én tárgyalt Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai rendezésről, valamint Oroszország és az Európai Unió, illetve Budapest és Moszkva viszonyáról, továbbá a jövőbeni európai biztonsági rendszer lehetséges alapelveiről. A magyar kormányfő július 2-án Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott, és felvetette neki egy határidőhöz kötött tűzszünet lehetőségét a béketárgyalások előkészítése érdekében. Orbán Viktor hétfőn Pekingben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt az ukrajnai rendezésről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés