Hirdetés

Orbán Viktor kőkemény üzenetet küldött Magyar Péternek

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor szombaton kora reggel sajtótájékoztatóval kezdte a napját, és elmondta, hogy még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen. A miniszterelnök a sajtótájékoztatón Magyar Péternek előző napi posztjára is reagált.

A Tisza Párt elnöke péntek reggel hosszú posztban írt arról, hogy a miniszterelnök azt állította, hogy csak 2753 önkéntes dolgozik az árvízi védekezésen, miközben csak a TISZA Párt ennél több civil munkáját koordinálja. Magyar Péter szerint ugyanis több tízezer önkéntes dolgozik, és nélkülük a védekezés sehol sem állna. "Az önkéntesek valós száma több tízezer. De hát honnan is tudná ezt a miniszterelnök, amikor sehol nem összesítik a helyszínen a védekezők létszámát. A korábbi árvizek idején még az önkéntesek nevét és elérhetőségét is összeírták, így kaphattak később emléklapot (köztük én is)" - írta Magyar.

Orbán Viktor szombat reggeli sajtótájékoztatón reagált a Tisza Párt elnökének előző napi posztjára. A kormányfő azt mondta, rosszízű vitákat védekezés idején nem javasol, ehelyett összpontosítanak a munkára.

 Minél több az önkéntes, annál jobb - fogalmazott, hozzátéve: nekik van egy rendszerük, amin keresztül összegyűjtik ezt az információt, a védelmi bizottságok nyilvántartásba veszik a jelentkezőket és az operatív törzs minden reggel ezt a területet is áttekinti, ő ebből dolgozik. 

Ez mindenkinek az országa, és amit tud, ilyenkor tegyen meg az állam, az önkormányzat és az önkéntesek is. Mindenkinek köszönik a munkáját. A várható költségekről elmondta, 2013-ban az összes bekerülési összeg 19,6 milliárd forint volt, egyelőre jóval ezalatt vannak - tudósít az MTI. 

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a napokban a honvédelmi miniszter is nagyon kiakadt Magyar Péterre. "Ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból! Magyar Péter becsmérli a Magyar Honvédség képességeit, ezáltal azokat a katonákat, akik a gáton állják a sarat" - üzente Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyar Péter Facebook-bejegyzésére reagálva, melyben azt írta, hogy többségében csak civilek vannak a gátakon. "Miniszterelnök úr, miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon? Hol vannak a magyar honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok?  A honvédelmi miniszter tegnap 350 honvéd vezénylésétől kommunikált. Dömötör Csaba államtitkár pár órával később 17 ezerről. Melyik az igaz? Miért nincsenek készen a 2013-ban Ön által megígért dunai gátszakaszok? Miért nincsenek mobilgát rendszerek a legveszélyeztetettebb szakaszokon?" - írta a Tisza Párt elnöke hétfőn.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés