Hirdetés

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az Izraelt megtámadó Iránnak

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök X-oldalán közzétett posztjában ítélte el az Izraelt ért éjszakai támadást.

Mint arról a Naphire.hu is beszámolt: "meghiúsult" Irán éjszakai, példátlan támadása Izrael ellen - közölte az izraeli hadsereg vasárnap, az Egyesült Államok és szövetségesei segítségével több száz rakétát és drónt fogtak el. Washington határozottan ellenzi, hogy Izrael válaszoljon a támadásra. Irán a demonstratív támadással „lezártnak” tekinti az ügyet, amelyet a teheráni rezsim szerint a damaszkuszi iráni konzulátus lebombázása, Izrael szerint viszont az Irán-barát csoportok Izrael elleni támadásai váltottak ki.

Irán közvetlen drón- és rakétacsapásokat indított Izrael ellen szombat. Irán közvetlenül a területéről indított drónokat Izraelre – közölte az izraeli hadsereg, ami a regionális ellenségek közötti régóta tartó titkos háború jelentős eszkalációját jelzi.

Pénteken mi is beszámoltunk arról, hogy Izrael 48 órán belül iráni támadásra számít. Ugyanettől tartanak amerikai tisztviselők is. Izrael egyértelművé tette: ha iráni területről éri csapás, akkor iráni területre csap le megtorlásképpen. Arról is írtunk, hogy Joe Biden szerint „inkább előbb, vagy később” várható az Izrael elleni iráni csapás.

Orbán Viktor vasárnap reggel az X-en reagált az eseményekre. Mint írja: "Elítéljük a tegnap esti Izrael elleni támadást, és imádkozunk az izraeli nép biztonságáért."

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés