Hirdetés

Orbán Viktor a kegyelmi ügyről: "Jó emberek is hoznak rossz döntéseket"

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök végre megtörte a csendet és elmondta a véleményét a hatalmas felháborodást keltő kegyelmi ügyről, valamint Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor miniszterelnök ma tartja szokásos évértékelő beszédét a Várkert Bazárban, immár 25. alkalommal. A beszédet azzal kezdte, hogy a 2024-es év nem kezdődhetett volna rosszabbul, és az, hogy Novák Katalin lemondott, egy rémálom, amely mindannyiukat megviseli. 

A magyar emberekért és családjaikért harcoló, Magyarországot a nagyvilágban méltóképp képviselő elnök asszony távozott

- fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: egy családanya, aki kedves és felkészült, aki nem a férfiakkal szemben, és nem az ő mércéjük szerint próbálta bizonyítani rátermettségét, "ez nekem mindig is imponált". Mint fogalmazott, férfi és nő külön csak két fél, de együtt egy egész, akik képesek teljes, egészséges és boldog életet teremteni a családban és a hazában is, írja az ATV. 

Távozása bár helyes, de nagy veszteség Magyarország számára

- hangsúlyozta Orbán, majd így folytatta: "az államfő kegyelmi döntését a magyarok többsége elutasította, pedig az elnök legszebb feladata a nemzeti egység fenntartása, és ha ez bármilyen okból megbillen, akkor a helyreállítása is. Itt az egységet az ő döntése bontotta meg, így helyreállítani ő már nem tudta, az történt, aminek történnie kellett."

A család- és gyermekvédelem ügyében az országot újraegyesíteni csak az elnök lemondásával, és új elnök választásával lehet - mondta. Kitért rá, Varga Judit igazságügyminiszterként ezt ellenjegyezte, ahogy azt az elmúlt 25 évben mindig is tették.

Jó emberek is hoznak rossz döntéseket, a legjobbakkal is megesik

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy biztos abban, ha visszamennénk az időben, Novák Katalin és Varga Judit kijavítanák a hibát.

Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy a gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után, és kegyelemnek ilyenkor helye nincs. A kormányfő szerint Novák Katalin lemondása helyes volt, ám ez megerősíti őket. Ezután megköszönte a köztársasági elnök és a volt igazságyügyminiszter munkáját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés