Hirdetés

Orbán Viktornak elege lett, kivonult a teremből

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök nyolc órán keresztül győzködte az EU-csúcs résztvevőit, hiába.

Orbán Viktor az EU-csúcson
Orbán Viktor az EU-csúcson

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a magyar miniszterelnök meglepett mindenkit az EU-csúcson, ugyanis nem vétózott, így hamarosan megkezdődhetnek az EU-csatlakozásról szóló tárgyalások Ukrajnával. Azt is megírtuk, hogy néhány órával a megállapodás után Magyarország blokkolta az 50 milliárd eurós, Ukrajnának szánt EU-s támogatást. 

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel a tagfelvételi tárgyalások megkezdését Ukrajnával rossz döntésnek nevezte, és közölte, annak esetleges negatív következményeit a magyarok nem fogják megfizetni - írja az MTI.

A kormányfő azt mondta: hosszú és nehéz vita zajlott le az EU-csúcson, nyolc órán keresztül próbálta meggyőzni a résztvevőket arról, hogy ne is tűzzék napirendre az ukrán csatlakozási tárgyalások ügyét, vagy ha napirendre tűzik, akkor legyen világos, hogy Ukrajna nem készült fel arra, hogy az unió tagja legyen.

A döntő érvük ugyanakkor az volt, hogy Magyarország ezzel nem veszít semmit, tekintettel arra, hogy a végső szót Ukrajna tagságáról a nemzeti parlamenteknek kell kimondaniuk, köztük a magyarnak is. Ha nem akarjuk, hogy Ukrajna tagja legyen az Európai Uniónak, akkor majd a magyar parlament ezt leszavazza - közölte.

"Magyarország nem akar részt venni ebben a rossz döntésben: hát csináljátok egyedül, és ezért inkább elhagytam a termet"

- fogalmazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés