Hirdetés

Orbán Viktor drámai videóban indokolja meg, miért nem akadályozta meg a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, magyar miniszterelnök meglepett mindenkit az EU-csúcson, ugyanis nem vétózott, így hamarosan megkezdődhetnek az EU-csatlakozásról szóló tárgyalások Ukrajnával.

Mindez sokként ért mindenkit, ugyanis még reggel is arról beszélt a miniszterelnök, hogy szerinte vitát kellene folytatni Ukrajna csatlakozási eljárásának megkezdéséről és, hogy szerinte a magyar és az uniós érdekkel is ütközik, ha megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. 

Az Európai Tanács bejelentése után Orbán Viktor videót tett közzé a Facebook-oldalán, amit azzal a szöveggel osztott meg, hogy "Ukrajna uniós tagsága rossz döntés. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni!".

A videóban pedig ismét kiemelte a kormányfő, hogy szerinte Ukrajna nem készült még fel az uniós tagságra és úgy gondolja, hogy a jelenlegi helyzetben "teljesen értelmetlen és irracionális" megkezdeni a tárgyalásokat.

Magyarország nem is módosítja az álláspontját, ellenben 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés szülessen. Ezért Magyarország úgy döntött, hogyha 26-an így akarják, akkor menjenek a maguk útján. Magyarország ebben a rossz döntésben nem akar osztozkodni

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés