Hirdetés

"Orbán Viktornak döntenie kell" - Donald Tusk szerint nem Ukrajnával, hanem Magyarországgal van a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtök reggel elkezdődött az uniós csúcs, amelynek fő témája Ukrajna 50 milliárd eurós segélycsomagjának sorsa. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a magyar miniszterelnök meglepett mindenkit a decemberi EU-csúcson ugyanis nem vétózott, így hamarosan megkezdődhetnek az EU-csatlakozásról szóló tárgyalások Ukrajnával. Azt is megírtuk, hogy néhány órával a megállapodás után Magyarország blokkolta az 50 milliárd eurós, Ukrajnának szánt EU-s támogatást. 

Az uniós vezetők már szerda este megérkeztek Brüsszelbe, Orbán Viktor azonban nem vett részt közös vacsorájukon. Donald Tusk lengyel miniszterelnök pedig a tárgyalások előtt keményen üzent a magyar miniszterelnöknek - írja a Privátbankár.

Nincs helye kompromisszumnak az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatás tekintetében, ahogy a jogállamisággal kapcsolatosan sem, Orbán Viktornak döntenie kell arról, hogy Magyarország része-e az európai közösségnek 

- jelentette ki Donald Tusk csütörtök este. A lengyel miniszterelnök hozzátette, "nincs B terv" az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatással kapcsolatban.

A baj nem Ukrajnával van, hanem Magyarországgal, ezt a problémát pedig meg kell oldani - húzta alá Tusk, majd úgy fogalmazott: "nem tudom elfogadni, nem tudom megérteni Orbán Viktor nagyon furcsa és egoista játékát. A nap végén nagyon erős érvekre lehet szükség Orbán Viktor meggyőzésére" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés