Hirdetés

Így buktatná meg Orbán Zelenszkijt? - Vagy ellenkezőleg: az ukrán hadsereg megsegítését vélte putyinista manővernek?

Nap Híre portré Nap Híre

Épp, hogy elkezdődött az új év, máris elszabadultak az indulatok.

Feljelentette az Orbán-kormányt a Demokratikus Koalíció (DK), méghozzá az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség információira hivatkozva, miszerint csaknem 350 millió forintot adhatott a hazaárulással és terrorista szervezetek támogatásával vádolt Petro Porosenko volt ukrán elnöknek - adta hírül az ATV.

A Porosenko által vezetett Európai Szolidaritási Párt december 21-én kiadott közleményéből, valamint a volt ukrán elnök vagyonnyilatkozatából is kiderül, hogy külföldi értékpapírokba és kötvényekbe, állampapírokba fektet független befektetési tanácsadók közreműködésével. Az említett összeg is állampapírból származik a vagyonnyilatkozata szerint. Intézményi Magyar Állampapírt bárki vásárolhat pénzintézeteken keresztül. […] A magyar állam más jogcímen nem fizetett ki Porosenko részére semmit

- olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. Ezt követően a Demokratikus Koalíció arról tett bejelentést, hogy hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesznek a Porosenkónak juttatott magyar közpénzek miatt.

Ezt követően a Kormányzati Tájékoztatási Központ ismét megszólalt, és sajnálatos dolognak nevezte, hogy a DK az ukrán titkosszolgálat által állított információkat "mindenfajta kritika nélkül veszi át és terjeszti". Végül kiemelték, "tekintve, hogy az ilyen tranzakciók banktitoknak minősülnek, a magyar kormánynak ezekre nincs rálátása".

Két héttel ezelőtt azonban már kiderült hogy Porosenko nem az Orbán-kormánytól kapott pénzt, hanem magyar állampapírokat adott el, hogy az ukrán hadsereget segítse. Erről többek között a Telex írt annak idején.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés