Hirdetés

Orbán Viktor Brüsszelből küldött súlyos üzenetet

Nap Híre portré Nap Híre

Szerinte Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir kedden végzést adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és azt írta: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt. A rendezvényen Orbán Viktor is felszólalt volna. Arról is írtunk, hogy a liberális belga miniszterelnök nagyon kiakadt az esemény betiltása miatt. "Elfogadhatatlan, ami a Claridge-ben történt" - jelentette ki Alexander De Croo. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerdán folytatódik a konferencia.  

A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia egy szimbolikus esemény, amely jól írja le Európa helyzetét - mondta a miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva szerdán Brüsszelben. Orbán Viktor szerint Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

A miniszterelnök a NatCon második napján azt nyilatkozta, hogy a rendezvény betiltása, majd később az engedélyezése olyan, mintha a nyolcvanas évek végén lennénk Magyarországon, amikor a "szabadság erői, meg az elnyomás erői viaskodnak egymással" - írja az MTI.

"Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés